Hulp bij opvoeding

 

Gefeliciteerd met uw nieuwe aanwinst! Een pup is altijd erg leuk en schattig. Je kan er heerlijk mee spelen. Maar er gaat ook veel tijd in zitten. Een pup heeft regels nodig en consequente baasjes. Hij/zij moet geleerd krijgen wat wel en niet mag, moet samen met u de wereld ontdekken en moet op u kunnen vertrouwen als iets nieuw en eng is.

Hierbij kan ik u helpen. Als u even niet weet wat u moet doen in een situatie, of als u een pup krijgt en zekerheid wilt over hoe op te voeden, kunt u een afspraak maken met mij. U kunt dan al uw vragen kwijt en we kijken samen naar die ene situatie waar u moeite mee heeft.

 

 

Hulp bij gedrag

Een hond heeft vele voordelen. Hij/zij is een goed gezelschap, zorgt voor beweging, kun je fijn mee spelen. Kortom je hond is deel van je familie. Helaas is de lichaamstaal van een hond heel anders dan die van een mens en begrijpen ze elkaar vaak niet. Hierdoor kan het zijn dat je hond ongewenst gedrag laat zien. Gedrag die hij/zij zichzelf heeft aangeleerd, of jij als baas onbewust hebt aangeleerd. Misschien heeft je hond wel een traumatische ervaring gehad waardoor hij/zij nu in bepaalde situaties heel anders reageert.

Wat het ook is, er zit altijd een rede achter. Een hond leert heel snel, waardoor 1 ervaring dit gedrag kan oproepen. Hoe sneller je hierop reageert hoe beter het weer te veranderen is.

Hier wil ik je graag bij helpen. Ik ga samen met je kijken naar het ongewenste gedrag, waar het vandaan kan komen en naar je relatie met de hond. Vervolgens gaan we samen kijken hoe we dit ongewenste gedrag kunnen veranderen in gewenst gedrag.